Skovalfen er nomineret: “Bedste bæredygtigt initiativ”

Skovalfen er nomineret til ‘Børn i byen Prisen 2019’ i kategorien ‘Bedste bæredygtige initiativ’, og det er vi meget stolte over. Bæredygtighed er kernen i vores forretning, og vores legetøj er produceret i respekt for naturen og dens ressourcer. 

Derfor synes vi selvfølgelig, vi fortjener at vinde prisen, og hvis du er enig, så kan du stemme på os her: https://bit.ly/2yXD0t6 

Bæredygtighed som grundprincip

Bæredygtighed har fra starten været et vigtigt princip for Skovalfen, og vi ser bæredygtighed som en stor cirkel. Det gælder ikke kun materialerne, som primært er naturmaterialer som træ, uld, silke og soyavoks, men også hvordan legetøjet bliver produceret og transporteret. Vi forsøger også så vidt muligt at minimere indpakning, og så er det vigtigt, at legetøjet kan genbruges og repareres.  

Bæredygtighed er DNA’et i Skovalfen, og det er vi rigtig glade for og stolte over, at det bliver lagt mærke til. Fordi for os er det hele grundstenen og en selvfølgelighed i vores måde at være forretning på“, fortæller Lisa Borggaard Jensen, ejer af Skovalfen. 

Vi udvælger nøje, hvem vi samarbejder med og prioriterer at besøge producenterne og se deres værksteder. Det er vigtigt, at materialerne er produceret og behandlet så bæredygtigt som muligt, men det er fx også vigtigt for os, at der er gode arbejdsforhold på værkstederne, så produktet holder hele vejen rundt.   

Mere end en legetøjsbutik

Vi vil udover at lave kvalitetslegetøj, der er produceret så bæredygtigt som muligt også lave legetøj, der vækker barnets nysgerrighed og fantasi, og som vækker lysten til at lege og bruge naturen. Og da Lisa startede Skovalfen tilbage i 2014, var det derfor ikke kun bæredygtighed, der var i fokus.  

Hun ville skabe noget mere end en legetøjsbutik. Med en baggrund som fysioterapeut, ville Lisa også skabe produkter som styrker børns motoriske og sansemotoriske udvikling. Og efter kort tid oplevede Lisa også en efterspørgsmål på sparring og en interesse der gik ud over hvordan legetøjet var produceret:  

Vi bliver opfattet som mere end en legetøjsbutik. Skovalfen er også et sted hvor man kan komme hen og søge noget inspiration og få faglig sparring på børns motoriske udvikling, og en mere bæredygtigt tilgang”, fortæller Lisa. 

…………………………………………… 

Synes du, at Skovalfen skal vinde titlen som ‘Bedste bæredygtige initiativ’, så stem på os her: https://bit.ly/2yXD0t6