Omsorgsfuld og bevidst produktion

Vi gør en dyd ud af at finde produkter af den bedste kvalitet. Vores fokus er på unikt, levende og æstetisk design og på rene, naturlige materialer – så vidt muligt økologiske.

Værkstederne, der skaber vores produkter, holder primært til i det nordlige Europa og er valgt med omhu og omtanke. Mange af dem er familiedrevne værksteder eller værksteder for udviklingshæmmede, hvor de ansattes forhold vægtes højt. Store dele af produktionen foregår i hånden, og resultatet er produkter præget af smuk enkelhed, organiske former og en farvepalet med alle regnbuens farver.

Læs mere om nogle værkstederne herunder.

Natural Earth Paint

Natural Earth Paint blev grundlagt i 2011 af en professionel kunstner, mor og miljøforkæmper, Leah Fanning. Leah havde i årevis søgt forgæves efter giftfrie kunstmaterialer af en høj kvalitet – indtil hun til sidst besluttede sig for at udvikle og fremstille sine egne produkter. Natural Earth Paint bruger 100% genbrugsemballage, biologisk nedbrydelige plastposer og genbrugsglasflasker. Natural Earth Paint støtter derudover diverse miljøinitiativer som sætter fokus på bæredygtighed.

Se mere om Natural Earth Paint ved at klikke på videoen.

Peru Dukker – Q’ewar projektet

Skovalfens dukker bliver håndsyet i den lille by Andahuaylillas i Andesbjergene i Peru, og hver eneste dukke tager fem dage at lave. Dukkerne består af rene naturmaterialer som fåreuld, bomuld og blød alpaka uld.

Dukkerne bliver til som en del at et social-økonomisk projekt, der hjælper Andahuaylillas udsatte kvinder. Med dansk hjælp har landsbyen blandt andet uddannet flere hold Steiner-pædagoger, så børnene kan blive passet, mens deres mødre arbejder med dukkesyningen.

Se mere om Q’ewar projektet ved at klikke på videoen.

Sarah Silks

Sarah’s Silks er et familieejet værksted, der har specialiseret sig i Rudolf-Steiner inspireret  legetøj til børn fremstillet af den skønneste silke. Silke er naturlig og miljøvenlig, ligesom træ, uld og bomuld. Med Sarah Silks  skønne legesilker, kapper og eventyrkjoler kan børnene dykke ned i en verden af eventyr, fantasi og leg. 

Kom og lær mere om et helt fantastisk univers eller lad dig inspirere ved at klikke på videoen.

Ostheimer – Hver figur er unik

Ostheimer træfigurer er kvalitet, når det er bedst! Alle figurer er særlige og unikke, da de er håndlavede og håndmalede på et tysk familieværksted, hvor der bliver kræset om de brugte råstoffer og det færdige produkt – uden skadelig kemi.

Kom med indenfor i værkstedet og se med, hvordan de verdenskendte træfigurer bliver til, ved at klikke på videoen.

Papoose – Håndlavet filtlegetøj fra Nepal

Papoose Toys er miljøvenligt filtlegetøj i ren uld. Den skønne legemad, og de smukke fingerdukker, dinosaurer, dukkehuse og legetæpper laves i hånden i Nepal. Fremstillingen sker efter bæredygtige principper og under Fair Trade-forhold for de lokale familieværksteder, der værner om deres stolte håndværkstraditioner.

Grimm’s – Trælegetøj i bæredygtige naturprodukter

Grimm’s er en tysk virksomhed, der producerer trælegetøj i høj kvalitet. Træet stammer fra certificeret skovdrift i Europa og er behandlet med vandbaseret maling, planteolie og naturlige plantefarver. Du kan derfor trygt lade dit barn udforske de smukke rangler, byggeklodser og trækugler, der stimulerer både syn og følesans.

Se mere om processen bag Grimm’s legetøj ved at klikke på videoen.

The Wild Hearts – Dansk modellervoks lavet med hjertet

The Wild Hearts er en dansk familievirksomhed, der laver økologisk modellervoks efter bæredygtige principper. Produktionen foregår i hånden, og modellervoksen – der er økologisk og naturligvis giftfri – fås i flere flotte farver med og uden duft. Kvaliteten er så blød og lækker, at selv små hænder har nemt ved at ælte og forme alt fra små søde dyr over mytiske eventyrvæsener til abstrakt kunst.

Se mere om modellervoksen fra The Wild Hearts ved at klikke på videoen.

KAPLA – Konstruktionslegetøj i ubehandlet fyrretræ

KAPLA er konstruktionslegetøj bestående af simple planker, der er lavet af 100% ubehandlet træ fra fyrreskove i Les Landes i det sydvestlige Frankrig. Plankerne stimulerer kreativiteten, fordrer logisk tænkning og hjælper med at udvikle koncentration, tålmodighed og udholdenhed. De bruges i mange skoler som et effektivt uddannelsesmæssigt legetøj, da det opmuntrer til samarbejde og kommunikation.

Se mere om KAPLA ved at klikke på videoen.

Crayon Rocks – skønne naturlige farvesten

Crayon Rocks er skabt af den amerikanske speciallærer Barbara Lee, som oplevede, hvordan mange af hendes elever havde svært ved at holde korrekt om en blyant p.g.a. for svage muskler i fingrene og for dårligt pincetgreb. Derfor designede hun Crayon Rocks, hvor formen helt naturligt gør det nemt for børnene at holde med tommel-, pege- og langefinger, så det bliver lettere for dem at lære at skrive. Crayon Rocks er populære i børnehaver og skoler og anvendes bl.a. også af ergoterapeuter til udvikling af børns finmotoriske færdigheder. Børnene elsker at tegne med Crayon Rocks, fordi de er så nemme at holde om og farver rigtig godt. De fedter ikke, og så findes de i et stort udvalg af skønne farver.