Bæredygtig produktion

I Skovalfen finder du produkter fra virksomheder der er valgt med omhu og omtanke. Mange af dem er familiedrevne værksteder eller værksteder for udviklingshæmmede, hvor de ansattes forhold vægtes højt.  Store dele af produktionen foregår i hånden, og resultatet er produkter med et unikt, levende og bæredygtigt design i rene og naturlige materialer- så vidt muligt økologiske.

Læs mere om vores samarbejdspartnere, deres historier og produktion her på siden.

Natural Earth Paint

Natural Earth Paint blev grundlagt i 2011 af professionel kunstner, mor og miljøforkæmper, Leah Fanning. Leah havde i årevis søgt efter giftfrie kunstmaterialer af en høj kvalitet – indtil hun til sidst besluttede sig for at udvikle og fremstille sine egne produkter. Natural Earth Paint bruger 100% genbrugsemballage, biologisk nedbrydelige plastposer og genbrugsglasflasker. Natural Earth Paint støtter derudover diverse miljøinitiativer som sætter fokus på bæredygtighed. Se mere om Natural Earth Paint ved at klikke på videoen.

Peru Dukker – Q’ewar projektet

Skovalfens dukker bliver håndsyet i den lille by Andahuaylillas i Andesbjergene i Peru, og hver eneste dukke tager fem dage at lave. Dukkerne består af rene naturmaterialer som fåreuld, bomuld og blød alpaka uld.

Dukkerne bliver til som en del at et social-økonomisk projekt, der hjælper Andahuaylillas udsatte kvinder. Med dansk hjælp har landsbyen blandt andet uddannet flere hold Steiner-pædagoger, så børnene kan blive passet, mens deres mødre arbejder med dukkesyningen.

Se mere om projektet i videoen her

Sarah Silks

Sarah’s Silks er et familieejet værksted, der har specialiseret sig i Rudolf-Steiner inspireret  legetøj til børn fremstillet af den skønneste silke. Silke er naturlig, fornyelig og miljøvenlig, ligesom træ, uld og bomuld. Med Sarah Silks  skønne legesilker, kapper og eventyrkjoler kan børnene dykke ned i en verden af eventyr, fantasi og leg. De skønneste minder af barndommen kan blive skabt.

Kom og lær mere om et helt fantastisk univers eller lad dig inspirerer af videoen her

Ostheimer – Hver figur er unik

Ostheimer træfigurer er kvalitet, når det er bedst! Alle figurer er særlige og unikke da de er håndlavede og håndmalede på en tyskal familiemanufaktur, hvor der bliver kælet om de brugte råstoffer og det færdige produkt – uden skadelig kemi. Kom indenfor i værkstedet og se med, hvordan de verdenskendte træfigurer bliver til.