Vores Materialer

Vi udvælger vores legetøj nøje og lægger stor vægt på naturlige og bæredygtige materialer.

Læs mere om de enkelte materialer forneden.

Træ

Træ er et naturligt bæredygtigt materiale, det er en naturlig og fornyelig ressource som findes i rigelige mængder Danmarks og Europas skove.

Håndlavet trælegetøj er lækkert at se på og mindst at rører ved. Undersøgelser viser at der sker en øget aktivitet i sprogcenteret i hjernen når man rører ved træ, derfor er det også godt i forbindelse med sprogudvikling.

Trælejetøj holder længe og hvis uheldet skulle være ude kan det repareres igen, i modsætning til legetøj lavet af andre materialer.

Bortskaffelse af træ kan ske ved afbrænding med udnyttelse af træets energi, og træprodukter har derfor et bedre energi og CO2 -regnskab energi end produktion af andre materialer.

Legetøj fra Skovalfen er er produceret i massivt træ, alle mulige steder. Det er for os vigtigt at det er massivtræ der anvendes, da der ikke er brugt lim til at holde det sammen som der er i limtræ og krydsfiner. Massivt træ er meget dyrere end limtræ og krydsfiner, men vi går aldrig på kompromis med kvaliteten og sundheden.

Ask er en af vore ynglings sorter, det har et smukt farvespil og inden for få cm kan det svinge fra helt lyst til meget mørkt. Aks er smidig og samtidig har det stor styrke, derfor egner det sig godt til legetøjs produktion.

Filt

Alt vores filt er lavet af 100% uld.

regnbuefarve bolde filtbolde

Kork

Kork er et 100% naturligt og bæredygtigt materiale, der kendetegnes ved unikke egenskaber som; blød tekstur, lethed, elasticitet, god flydeevne og lang holdbarhed, og da kork er lavet af bark, er det et bionedbrydeligt og genanvendeligt materiale, der er fem gange lettere end vand.

Grundet korkens lethed, høje stødresistens og bløde overflade, egner den sig særdeles godt til legetøj og da det er et naturligt materiale, indeholder det ingen skadelige stoffer, hvilket gør det sikkert for børn.

Kork laves af kork-egens tykke bark, der forsigtigt skrælles af træet ca. Hvert 9.-12. År og der bliver derfor ikke fældet træer under tilblivelsen af kork. Kork-egen, der kan blive op til 250 år gammel, gror i nærringsfattig jord, hvor der ikke kan gro meget andet og vokser bedst i klimaer med høje temperaturer og høj luftfugtighed.

I Portugal, som står for over 50% af verdens kork-produktion, har kork-egeskovene opnået en særlig vigtig miljøstatus, fordi de huser over 130 plantetyper og 150 dyrearter, der kun findes der og det er derfor ulovligt at fælde kork-træer uden særlig tilladelse.

Silke

Silke er fibre, som danner trådene omkring pupperne af silkesommerfuglen, som lever af bladene af træet Hvid Morbær.

Silkestof blev først udviklet i Kina, muligvis så tidligt som 6000 f.Kr. Ifølge legenden var det kejserinde Xi Ling Shi der gjorde opdagelsen, og silken var da også i starten forbeholdt kejseren. Ifølge legenden drak kejserinden te i en have med morbærtræer, hvor en kokon faldt ned i hendes kop. Kokonens ydre lag opløstes i den varme te, og da hun forsøgte at fiske den op af koppen, opdagende hun at puppen indeholdt en lang fin tråd. Således blev hun den første der opfandt en silketråd.

Silke er også bæredygtig og fornybar, hvis silketråden først høstes, når sommerfuglen er færdigudviklet og fløjet fra sin kokon.

Silke er åndbar, blød, smidig og stærk. Ægte silkefibre har styrke som stål, det er naturens stærkeste fiber når det kommer til trækstyrke.

En imponerende egenskab ved silken er stoffets evne til at være temperatur regulerende og holder derfor på varmen om vinteren og køler om sommeren. Det leger med lyset og kaster det tilbage med sin egen charme. Derfor er det også et skønt materiale for børn at lege med, både som udklædning og som legetæppe.

Soja farvekridt 8 stk

Soyafarver

100 % Soja og naturlige miniralske pigmenter.

Naturuld/krøllet uld stor

Uld

Uld er 100% natur bæredygtigt materiale som er fornybart da ulden vokser ud igen og igen efter klipning. Uld er biologisk nedbrydelig.  Uld har et naturligt indhold af stoffet Lanolin, som gør at ulden holdes modstandsdygtig over for smuds, skidt og lugt.

Krystal

Alle krystaller hos Skovalfen er ægte Swarovski krystaller.

Swarowskikrystaller er fineste menneskeskabte “krystalædelsten” fra Østrig. De er produceret af de gamle hæderkronede firma Swarowski, som blev grundlagt i 1895 og er stadig i dag et familiefirma gennem 5 generationer, hvor bæredygtighed og social ansvarlighed står meget højt på dagsordenen. Krystallerne er uovertrufne hvad angår perfektion og klarhed, og præcist skårede, således at de reflekterer lyset og det smukke glitrende skin og regnbuer bliver skabt når lyset rammer krystallen.

Hvordan kan du vide, om en Swarovski krystal er ægte?

Siden 1989 har alle ægte Swarovski-produkter Swarovski-logoet – Svanen. Selvom det kan være svært at opdage på grund af placeringen af ​​krystallen i det færdige stykke, vil der altid være Swarovski-logoet en svane.

Bivoks

Bivoks er voks, der produceres af bier i kirtler på bagkroppen og ses som små skæl, der vokser ud mellem leddene i biens bagkrop. Voksen bruges af bierne til at bygge de vokstavler, som hele boet består af. Tavlerne består af omtrent vandretliggende, sekskatnede celler til begge sider.

Vores lys er lavet af 100% bivoks og derfor ikke blandet med andre produkter som stearin eller paraffin.