Om barnets udvikling

Leg er et væsentligt redskab i børns læring og udvikling. De lærer, når de leger. Både, når de rasler med en rangle, bygger huse med træklodser, styrer farverige drager gennem vinden, lægger brikkerne i et puslespil, banker løs på en marimba eller lever sig ind i rollen som kok omkring legekøkkenet.

Vi har kategoriseret vores produkter, så det er nemt for dig at vælge legetøj, der udvikler dit barn på forskellige måder.

Konstruktion

Børns kreativitet og intelligens stimuleres, når de hygger sig med at bygge sjove og fantasifulde kreationer. Konstruktionslegetøj fordrer dit barns logiske tænkning og hjælper med at udvikle koncentration, tålmodighed og udholdenhed.

Balance

Balancesansen er vigtig for børns motoriske udvikling. En god balance medvirker til, at dit barn får nemmere ved at lege, ikke falder så let og bedre kan koncentrere sig om at lære nyt som for eksempel at cykle.

Finmotorik

Finmotorikken stimuleres gennem udforskning af forskelligt legetøj. Det medvirker til, at dit barn evner at styre og koordinere sine muskler, når det skal gribe og holde fast i ting samt styre og betjene redskaber med sine hænder og fingre.

Grovmotorik

I den grovmotoriske leg bevæger dit barn hele sin krop. Legen stimulerer de store muskelgrupper som skulder, albue, hofte og knæled. Ved at være fysisk aktiv fremmes indlæringsevnen, koordinationen forbedres, og barnet får lettere ved at koncentrere sig.

udsklædning

Rolleleg

Rollelege omkring legekøkkenet eller i ridderkostume er vigtige for børns udvikling. De bruger deres fantasi og kreativitet til at leve sig ind i bestemte roller enten med sig selv eller i selskab med andre børn. Det lærer dem at kommunikere og omgås hinanden socialt.

Sanser

Sanselegetøj hjælper dit barn med at bevæge sig og udforske den nære omverden. Det stimulerer barnets nysgerrighed og skærper dets sanser, så det udvikler sig i retning af at kunne vende sig, begynde at kravle, rejse sig og begynde at gå.