Leg og lær

Leg og lær

Legetøj kan bruges til så meget mere end blot underholdning og tidsfordriv. Det skal være sjovt at lege, men leg kan også anvendes til at stimulere og udfordre børnene, så de lærer noget og udvikler sig.

I Skovalfen vil vi gerne være med til at fremme læring gennem leg, og du kan her læse om, hvordan et udvalg af vores produkter kan være med til at udvikle børnene.

Du er naturligvis også velkommen til at kigge forbi og opleve dem i vores butik i København, hvor vi er klar med råd og vejledning

Steiner legetøj

Kreativt konstruktionslegetøj

Kapla er garanti for timevis af sjov og masser af læring. Kun fantasien sætter grænser, og børn i alle aldre kan være med!

Kapla er konstruktionslegetøj bestående af enkle planker, der er lavet af 100% ubehandlet træ fra fyrreskove i Les Landes i det sydvestlige Frankrig. Plankerne stimulerer kreativiteten, fordrer logisk tænkning og hjælper med at udvikle koncentration, fingerfærdighed, tålmodighed og udholdenhed. De anvendes af mange institutioner, da de opmuntrer til samarbejde og kommunikation.

Byg fantasifulde konstruktioner, imponerende bygninger, flotte dyr eller smukke skibe. Kapla  kræver hverken lim, skruer, søm eller værktøj. Plankerne placeres blot ovenpå hinanden og holdes på plads alene ved tyngdekraft og balance.

Klik her og se udvalget.

The Wild Hearts Modellervoks Scent - Vanilla Sky

Økologisk modellervoks

Modellervoks er en fantastisk form for leg, hygge og læring for hele familien. I kan lave eventyrfigurer, sjove dyr, kunsthåndværk og meget mere. Hvis kreationerne ikke skal gemmes – og måske bruges som gave efter en tur i ovnen – kommer I den bare tilbage i beholderne, så den kan bruges igen.

Leg med modellervoks er med til at udfordre og styrke børnenes indlæringsevner.

Børnene bruger deres fantasi og får en god forståelse for, hvordan selve voksen og redskaberne kan anvendes kreativt. Arbejdet med at omdanne ideer til figurer og kreationer udvikler finmotorikken og er er samtidigt med til at styrke hånd-øje-koordinationen.

Hos Skovalfen forhandler vi økologisk modellervoks fra den danske familievirksomhed The Wild Hearts.

Klik her og se udvalget.

The Mysterious Library - Børnespil

Lærespil i høj kvalitet

Hvis der er noget, som kan motivere børn i alle aldre, så er det bræt-, pusle- og vendespil.

Spil har altid været anvendt til læringsformål, og forskning viser, at de har en effektiv og stærk indlæringseffekt. Læringsspil er engagerende, og den aktive deltagerrolle er med til at styrke evnen til at arbejde kreativt og struktureret samtidigt med, at den udfordrer hukommelsen og sætter viden i spil.

Vores lækre kvalitetsspil fra Marbushka fås i forskellige sværhedsgrader og til forskellige aldersgrupper. Miljøbevidsthed og bæredygtighed er i højsædet, og alt det papir, der bruges i produktionen, er FSC- og PEFC-certificeret, mens pappet er lavet af 90% genbrugspapir.

Klik her og se udvalget.

Crayon Rocks

Vegansk farvekridt

Crayon Rocks er lækre farvekridt – 100% vegansk soja og naturlige mineralske pigmenter.

Crayon Rocks er populære i børnehaver og skoler, når børnene skal lære at tegne, og kridtet anvendes også af ergoterapeuter til udvikling af børns finmotoriske færdigheder.

Crayon Rocks kan bruges på mange forskellige overflader. Papir, karton og endog stof kan anvendes. Tegner dit barn f.eks. på en t-shirt, som du stryger bagefter, forbliver det unikke design permanent på stoffet. En fin idé til den personlige gave.

Crayon Rocks er skabt af den amerikanske speciallærer Barbara Lee, som oplevede, hvordan mange af hendes elever havde svært ved at holde korrekt om en blyant p.g.a. for svage muskler i fingrene og for dårligt pincetgreb. Derfor designede hun Crayon Rocks, hvor formen helt naturligt gør det nemt for børnene at holde med tommel-, pege- og langefinger, så det bliver lettere for dem at lære at skrive.

Klik her og se udvalget.

Stockmar - tegne og malesæt i gaveæske

Førsteklasses tegne- og maleredskaber

Find male- og tegneredskaberne frem, og lad de små kunstnere få frit løb.

Uanset, om børnene laver kruseduller eller skaber en ny Mona Lisa, er det at male og tegne en sjov og lærerig aktivitet, hvor de kan slippe fantasien løs uden, at de først skal instrueres i, hvordan man gør. Det er godt for deres selvværd, forbedrer deres koncentrationsevne, styrker deres finmotorik og lærer dem at bruge deres kreativitet.

Stockmar har i mere end 100 år været synonym med kreative kvalitetsprodukter indenfor bl.a. voksfarver, farveblyanter, akvarelfarver, dækfarver og modellerbivoks.

Klik her og se udvalget.

Udvikling og læring med GRIMM’s

Børnene skal ofte præstere meget i deres dagligdag, men med fri leg – hvor de ikke skal nå et bestemt resultat – har de mulighed for at lege og samtidigt lære en masse uden krav og forventninger.

Tyske GRIMM’s er kendt for sine flotte, farverige og miljøvenlige træklodser i forskellige former, størrelser og farver. Det minimalistiske og åbne design vækker børnenes nysgerrighed og lysten til at eksperimentere – uden instruktioner, regler eller sekvenser, som de er tvunget til at følge.

Leg med frihed og åbne rammer stimulerer børnenes brug af fantasi og kreativitet, og de trænes i at se muligheder fremfor begrænsninger. De fører selv an, mens de undersøger, lærer og udvikler sig i legen – til gavn for deres intelligens og kognitive egenskaber.

Klik her og se udvalget.

Bøger i børnehøjde

Fælles læseoplevelser fremmer børnenes kognitive udvikling, styrker deres selvtillid og lægger grobunden for livslange læsevaner.

Der er masser af fordele ved at læse op for dit barn. Det er hyggeligt, nærværskabende, og så udvikler det barnets sprog og træner det i at fordybe sig. I får også noget at tale sammen om, og med tiden vil barnet opleve glæden ved at læse selv eller måske at læse højt for dig og mindre søskende.

Hos Skovalfen finder I alt fra pegebøger til din helt små, børnebogsklassikere fra forfattere som Astrid Lindgren og Ole Lund Kirkegaard, H.C. Andersens og Grimm’s eventyr samt faglitteratur, hvor barnet bl.a. kan lære om dyr, evalotion, dinosaurer, planter og universet.

Klik her og se udvalget.