Dekorerede påskeæg på 3 måder

puste æg påskeæg påske dekoration

Dekoration af æg er en af de hyggeligste påsketraditioner for både børn og voksne. Vi har samlet tre forskellige bud på, hvordan I sammen kan pynte fine æg til påskebordet. Hver slags æg er malet med forskellig maling, som giver hver deres vidt forskellige udtryk.


“Dinosaur-æg”

De sjove, spættede æg er lavet med maling fra Natural Earth Paint.

Det har vi brugt:

1 pakke Natural Earth Paint Discovery Kit, 4 stk glas med låg, 1 penselsæt.

Sådan gør du:

Bland farvepulveret med vand i forholdet 1:1. Den mørke violette farve opnås ved at blande rødt og blåt pulver.

Mal hele ægget med én af farverne. Dyp herefter en pensel i rent vand og lav små strøg på ægget, så vandet blander sig med malingen og laver en vandfarve-agtig effekt.

Læg forsigtigt ægget på et stykke køkkenrulle. Dyp en pensel i en anden farve maling. Hold penslen 5-10 cm over ægget og giv den et hurtigt svirp, så malingen lægger sig på ægget i små pletter.

puste æg påskeæg påske dekoration


“Regnbue-æg”

Farveladen fra Stockmar indeholder hele regnbuen og maler med klare, dækkende farver, så her kan I virkelig slå jer løs og lave nogle flotte farvestrålende æg!

Det har vi brugt:

Stockmar farvelade, 6 stk glas med låg.

Sådan gør du:

Tilføj vand til den enkelte farve med penslen og mal dit mønster på ægget. Vi anbefaler at du bruger et separat glas med vand til hver farve, du skal male med. På den måde får du en flot, klar kontrast mellem farverne.

puste æg påskeæg påske dekoration


“Akvarel-æg”

Med akvarelblyanterne fra Stockmar er det nemt at lave flotte, detaljerede æg-dekorationer, hvilket gør dem oplagte til at male fine små forårsblomster.

Det har vi brugt:

Stockmar akvarelblyanter, 1 stk glas med låg, fin pensel.

Sådan gør du:

Tegn dit motiv med farveblyanterne. Du behøver kun at optegne omridset, da farven vil flyde ud, når der tilføjes vand. Du kan eksperimentere med at skabe forskellige farvenuancer ved at tilføje små streger af forskellige farver, for eksempel gul sammen med grøn eller blå sammen med lilla. Dyp en fin pensel i vand og træk den forsigtigt henover farveblyantstregerne for at skabe den særlige akvareleffekt.

puste æg påskeæg påske dekoration

God fornøjelse og rigtig god påske!